Politisk strid om kommunalt bostadsbolag

Den sparkade vd:n för Sunne Bostadsbolag, Björn Wennerström, kan få tillbaka sitt jobb. I morgon, måndag, ska nämligen frågan tas upp i Sunnes kommunfullmäktige och det är möjligt att oppositionen kan samla majoritet för att den nuvarande styrelsen i bolaget ska avsättas.

Björn Wennerström sparkades som vd för Sunnes kommunala bostadsbolag för en knapp månad sedan. Som orsak angav styrelsen en överraskande förlust i det senaste årets bokslut och att personkemin inte var den bästa mellan styrelseordföranden Svenne Andersson och vd:n Björn Wennerström. Men den politiska oppositionen i Sunne, främst moderater och socialdemokrater, är mycket kritiska och i morgon, måndag, ska frågan upp i Sunnes kommunfullmäktige - där det lär bli heta diskussioner. Oppositionen kräver nämligen att den nuvarande styrelsen sparkas och att en ny utses. Valnämnden, där bl a centerpartisten och kommunalrådet Karl-Johan Adolfsson sitter, har med en rösts majoritet föreslagit omval av den sittande styrelsen. Men om oppositionsförslaget även får stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet, så blir det majoritet för oppositionsförslaget. Björn Wennerström har redan fått frågan om han vill ha tillbaka jobbet som vd, men det är en fråga som tål att tänkas på, säger han till Sveriges Radio Värmland. Innan Wennerström blev vd för det kommunala bolaget var han driftschef för Riksbyggen - som traditionellt betraktas som ett socialdemokratin närstående företag. Karl-Johan Adolfsson ville från början ha en annan vd och eftersom Adolfsson var tungan på vågen i bostadsbolagets styrelse när vd:n sparkades, är Wennerström tveksam till att återgå som vd. - Det är ju snart val igen, säger han. Det kan bli ett livligt fullmäktige i Sunne i morgon, måndag...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".