Politiker misstänkt för grovt rattfylleri

Den socialdemokratiske politikern och tidigare riksdagsmannen Torgny Danielsson från Åmotfors misstänks för grovt rattfylleri. Danielsson greps natt till tisdag på Fallängsvägen i Arvika, sedan han kört av vägen i en kurva.

Polisprotokollet visar att Danielsson hade 1,6 promille alkohol i blodet när han omhändertogs av polisen. Då hade han kört rakt fram i en vänsterkurva vid mejeriet i Arvika och dessförinnan mejat ner ett par stolpar innan färden slutade med att Danielsson krockade med ett träd. Det var ett par anställda vid hemtjänsten som upptäckte Danielssons vingliga färd och följde efter och höll honom under uppsikt tills polisen anlände. I förhörsprotokollet uppger Torgny Danielsson att han druckit 4-5 starköl - den senaste klockan sju på kvällen. Åtta timmar senare greps han alltså och misstänks nu för grovt rattfylleri. Danielsson har varit riksdagsman för socialdemokraterna, ordförande i Psykologförbundet och har senast haft utredningsuppdrag åt regeringen. Inför det kommande valet i höst återfinns Danielsson på åttonde plats på socialdemokraternas riksdagslista och han toppar listan till landstinget i sin valkrets. Vi har sökt Torgny Danielsson, men inte lyckats nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".