Kännbart fängelsestraff för rattfyllerist

Det blev fängelse i ett år och nio månader för den 35-årige rattfyllerist som i slutet av april orsakade den svåra trafikolyckan i Sunne, då en ung kvinna omkom och två andra skadades.

Tingsrätten anser att den 35-årige rattfylleristen tagit medvetna och allvarliga risker genom att köra i mycket hög hastighet inom tätbebyggt område. Han borde ha insett att mer eller mindre oskyddade trafikanter kan finnas i trafiken och rätten anser att han varit i det närmaste helt likgiltig för olycksriskerna. Det var natten till den 28 april som 35-åringen körde över på fel sida vägen och krockade med en mötande bil. I den satt tre unga kvinnor. En av dem dog, de två andra skadades svårt. Förutom fängelsestraffet på ett år och nio månader, dömdes 35-åringen att betala sammanlagt 122.000 kronor i skadestånd till anhöriga och skadade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".