Kommunal demokrati på Nätet

Nu går det att direkt via Internet lämna sina åsikter på ett kommunalt planförslag. Det gäller den framtida utformningen av Sandgrundsudden. På kommunens hemsida www.karlstad.se kan man se hela förslaget och också direkt kunna lufta sina åsikter.

Dessutom kan man med egna ord komplettera förslaget och efter ett litet klick på svarsrutan så hamnar synpunkterna där de hör hemma, och förhoppningsvis tar de styrande till sig av medborgarnas åsikter. Det går ju också att förutom via Internet se förslaget på stadsbiblioteket där det finns utställt och därifrån tycka till. Och synpunkterna börjar nu komma in till kommunen. Många tycker det ser bra ut, men det finns också förslag på förbättringar. Bland annat finns önskemål att mjuka upp med mer växtlighet och blommor och också fler sittbänkar. Å för att undvika nedskräpning måste det till massor av sopbehållare. Det har flera ansett. Men det finns dom som också tycker att förslaget är helt förkastligt, att till exempel den naturliga utformningen av udden skall bevaras och att de tänkta bryggplatserna är alltför kantiga och onaturliga till formen. Under framtagandet av förslaget har projektet haft arbetsnamnet Cyrillusparken efter Värmlands museums arkitekt Cyrillus Johansson. Vad det slutgiltiga namnet blir är ännu inte bestämt. Men det kan ju också vara en fråga som medborgarna kan tycka till om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".