Mordmisstänkt 33-åring häktas under tisdagen

Den 33-årige man från Karlstad som sitter anhållen misstänkt för mordet på en kvinna på Öland kommer att begäras häktad under tisdagen. Det uppger TT. 

Kerstin Eriksson, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Kalmar, räknar med att det blir häktningsförhandling under morgondagen. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. Bevisningen mot 33-åringen är stark, enligt Kerstin Eriksson.

Mannen hade psykiska problem. Han har sen tidigare dömts till tvångsvård, senast i september förra året då han under en tid var inlagd vid psykiatriska avdelningen på centralsjukhuset i Karlstad.

Enligt läkarutlåtande lider mannen av schizofreni och har massiva tankestörningar och i stånd till att göra vad som helst. Han har tidigare angripit sin pappa, demolerat sin lägenhet och fått körkortet indraget.

Men det är ovanligt att psykisk sjukdom ensamt är orsak till att våldsbrott begås. Det menar John De Bie, ordförande för RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa i Kalmar län. Han menar istället att det är svårt att få hjälp inom psykiatrin idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".