Vänerhamn stämmer Ahlmarks Lines

Ahlmark Lines AB tycker det är stötande att företaget nu stämts av Vänerhamn AB för uteblivna betalningar på två miljoner kronor. Bakom tvisten ligger oenighet kring avgifter.

Enligt Ahlmarks är Vänerhamn AB den enda part som inte följt den så kallade Väneröverenskommelsen från 2002, ett näringspolitiskt avtal som träffades under överinseende av Näringsdepartementet och som syftade till att gynna sjöfarten på Vänern. Vänerhamn åtog sig då att sänka hamnavgifterna, men har nu i stället höjt priserna.

Enligt Vänerhamns VD Torbjörn Joghed har man upprepade gånger försökt nå en överenskommelse och beklagar nu att man är tvungna att stämma Ahlmark Lines AB.

Ahlmark Lines VD Bo Wärmling å sin sida säger att han finner det oroande att ett kommunalägt monopolbolag nu väljer att processa i stället för att följa ingångna avtal.

Stämningen lämnas in till Värmlands tingsrätt i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".