Priset på villa i Värmland stiger

Villapriserna i Värmland fortsätter uppåt, enligt Småhusbarometern från Statistiska Centralbyrån, SCB. Under de tre senaste månaderna har priserna på småhus gått upp med sju procent jämfört med samma period förra året. Med det tillhör Värmland de fem län där prisuppgången är störst.
Priserna på villor i Värmland fortsätter uppåt jämfört med förra året. Även jämfört med första kvartalet i år blir villorna dyrare - uppgången här är på två procent. En värmländsk medelvilla kostar i dag 650 000 kronor och med det tillhör Värmland de sju län där det är billigast att köpa villa. Absolut billigast i Sverige att köpa villa är det för närvarande i Västernorrlands län, där kostar en villa 566 000 kronor i genomsnitt. Dyrast är det i Stockholm, en villa där kostar drygt 2,2 miljoner. Det är inte bara i Värmland priserna på villor går uppåt, i riket som helhet har priserna på ett år ökat med fyra procent och i stort sett alla län har en uppåtgående utveckling. Det är också fler som köper hus i år jämfört med 2001. Under första halvåret i år var det drygt 2500 fler hus som bytte ägare jämfört med förra året. Över 21 000 hushåll i Sverige har hittills i år valt att köpa hus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista