Polisanmälan för tidsfusk

Omsorgsnämnden i Torsby kommun polisanmälde idag de personliga assistenter som uppgetts ha fuskat med sin tidsredovisning. Kommunen vidtar också arbetsrättsliga åtgärder mot personalgruppen och arbetsledaren.

Omsorgsnämnden i Torsby kommun fick för en tid sedan en anmälan om att det pågick oegentligheter när det gällde redovisning av arbetad tid hos en omsorgstagare i kommunen. Utifrån denna anmälan har kommunen genom revisionsföretaget KPMG:s försorg genomfört en internrevision. Personalen har granskats och arbetsledningens ansvar i ärendet har utretts. Rapporten visar att det finns felaktigheter i hur personalgruppen har rapporterat den utförda tiden. Frågetecken finns främst kring en av de anställda som har haft anställning i två kommuner samtidigt. Revisionen påpekar också att arbetsledningen har brustit i sitt arbetsledningsansvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".