Karlskoga lasarett anmält

Den senaste veckan har det kommit in två anmälningar till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd mot öron-, näsa- halsmottagningen på Karlskoga lasarett.
Den första anmälan gäller en treårig pojke som nekats operation, trots andningssvårigheter på grund av för stora halsmandlar. När pojkens föräldrar tog honom till en annan läkarmottagning i Örebro, opererades han akut eftersom besvären ansågs så stora. Föräldrarna känner sig kränkta och tycker att läkarna i Karlskoga varit nonchalanta. Den andra anmälan gäller en 55-årig kvinna som under ett års tid besökt sjukvården för besvär med en en knöl bakom örat. Förutom knölen hade hon värk i huvudet, men enligt anmälan togs togs inte värken och oron på allvar från sjukvården. Först ett år efter första läkarbesöket konstaterades att hon hade cancer. Det var bara en och en halv månad sedan den senaste anmälan mot Karlskoga lasarett kom till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Då handlade det om 78-årig kvinna som vårdades för influensa som skadades allvarligt efter fem fall ur sängen. Ansvarsnämnden kommer att behandla ärendena inom sex månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".