Rattfull busschaufför stoppad

En av Säfflebussens chaufförer misstänks för grovt rattfylleri. Mannen stoppades av polis i Mariestad igår kväll och hade 1,26 promille alkohol i blodet.

Det var en av företagets andra chaufförer som slog larm till polisen i samband med att de bytte av varandra. Bussen hade 16 passagerare när den stoppades.

VD Olof Bentén berättar att de bussar som kommer att köpas in i slutet av detta år kommer att ha alkolås, och att företaget nu diskuterar att införa alkolås även i de bussar de har nu.

Säfflebussen har tidigare kritiserats av facket för pressade tidtabeller som inte ger chaufförerna tillräckliga pauser. Företagets bussar var också inblandade i två olyckor under 2005.

Och rattfulla busschaufförer har även det förekommit tidigare. På nyårsdagen 2004, stoppades en långfärdsbuss i Trollhättan. Chauffören hade då 0,86 promille alkohol i blodet. I juli stoppades av SwebusExpress chaufförer i Kristinehamn med 1,88 promille.

Olof Bentén på Säfflebussen säger att man nu ska skärpa kontrollen av sina förare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".