Få projekt ger konkreta resultat

Sen ett drygt år tillbaka pågår tio olika projekt i länet som drivs av kommuner, landsting och Region Värmland. Projekten är ett led i den nationella psykiatrisamordningen. Tre av de tio projekten kan idag visa konkreta resultat.

SR Värmland har skickat ut en e-postenkät till samtliga projekt. Vi har fått svar från dom tre projekt som kommit igång och från Säffle Kommun som planerar för ett Aktivitetscentrum. Men där har man hittills inte kommit längre än till att ha skaffat en lokal. Eda, Arvika och Årjängs kommuner har tillsammans fått 925.000 kronor för att samordna insatser för unga vuxna med psykisk ohälsa. Hittills har projektet genererat en bunt rapporter, två personer i styrgruppen har lämnat projektet och projektledaren har fått arbete på annat håll. Kjell-Åke Holdar på socialtjänsten i Arvika är inte särskilt förtjust i projekt som arbetsform.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".