Stora vägskador i regnets spår

Det häftiga regnet i västra Värmland har orsakat stora problem i framkomligheten på de mindre vägarna. I Skillingmark har det fallit mer än 200 millimeter regn de senaste två dygnen och vid Bönäsets camping måste ett hundratal norska husvagnscampare ta en lång omväg via Charlottenberg om de ska åka hemåt, eftersom landsvägen mot norska gränsen rasat.
Räddningstjänsten i Arvika har skickat upp en bandvagn till Skillingmark som ska användas för att undsätta människor som inte tar sej ifrån sina hem på grund av att vägarna gett vika. Räddningstjänsten har också fått länspumpa i många översvämmade fastigheter. I regnets spår är det många vägar som är avstängda. Vid Östervallskog i Årjängs kommun har länsväg 611 gett vika. Mellan Salungen och Mangskog är det begränsad framkomlighet på länsväg 877 och norr om Gunnarskog är länsväg 870 avstängd på grund av översvämning. Det gäller också länsväg 860 vid Öjenäs. Norr om Åmotsfors vid Norra By finns det vatten på riksväg 61. Vägverket varnar också för riskfyllda körförhållanden på länsväg 175 vid Östra Takene i Säffle kommun. Det här ligger mellan trafikplats Rolfesrud på riksväg 45 och Knöstad på E18. Här har det uppstått en rad hål i vägbanan och entreprenör är på väg för att åtgärda skadorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista