Svag efterfrågan pressar Stora Enso

Vinsten minskar för den svensk-finländska skogsindustrijätten Stora Enso. För årets andra kvartal redovisar Stora Enso en vinst före skatt på 206,2 miljoner euro vilket är en försämring jämfört med första kvartalet med ungefär 40 miljoner euro och ett sämre resultat än analytikerna hade väntat sig.
Skogskoncernen Stora Enso pressas av svag efterfrågan och sjunkande priser. Återhämtningen går långsamt och är beroende av att den amerikanska ekonomin tar fart. Den svensk-finländska skogsindustrijätten Stora Enso sällar sig till de bolag som skapar besvikelse på börsen. Aktien sjönk ungefär lika. mycket som börsen i övrigt efter det att resultatet blivit känt. Enligt Stora Enso är marknaden för många av bolagets produkter fortfarande tuff. Priserna sjunker både på tidnings-, magasins- och finpapper. Framför allt i USA är marknaden besvärlig, vilket slår mot bolagets resultat. Lite bättre är efterfrågan på kontorspapper, timmerprodukter och förpackningar. Bolaget ser heller inga tydliga tecken på förbättring. Den allmänna uppgången går långsamt, skriver bolagets styrelse i en kommentar till rapporten. Avgörande för bolagets vinstutveckling är att den amerikanska ekonomin fortsätter upp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".