Drunkningsolycka med kanot i Arvika

En 19-årige pojke från Holte i Danmark drunknade sent på onsdagskvällen i en kanotolycka vid Sälboda kraftstation norr om Arvika.
Pojken drogs ned i det strida vattnet och fastnade under dom stängda dammluckorna. En 18-årig flicka drogs också ned i djupet men lyckades komma under dammluckorna och ut på andra sidan. Hon klarade sig med en bruten arm. Det var totalt 9 danska ungdomar i åldern 18-19 år som färdades i fyra kanoter i älven mellan sjöarna Gunnern och Bjälvern i går kväll. I olyckskanoten som välte i Vårforsen färdades tre ungdomar, den förolyckade pojken och två flickor varav den ena alltså klarade sig genom dammluckorna och den andra lyckades simma iland före dammen. Vid olycksplatsen finns det skyltar som uppmanar kanotister att paddla in till stranden och passera dammen till fots. Räddningstjänsten hade under torsdagen stora svårigheter att få upp den drunknade 19-åringen på grund av vattenmassorna och de strida strömmarna. Att gå ned med dykare bedömdes som omöjligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".