(s) vill ge Film i Värmland pengar

Om socialdemokraterna vinner valet i höst kommer regeringen att utse Film i Värmland som mottagare av ett nationellt uppdrag inom kulturområdet regional filmverksamhet.
I budgetpropositionen i höst kommer en socialdemokratisk regering utse sex mottagare av nationella uppdrag inom kulturområdet. Det meddelade kulturminister Marita Ulvskog på torsdagen. Uppdraget är treårigt och innebär att mottagaren får ett statligt stöd på 1 miljon kronor om året under de tre åren. Inom området regional filmverksamhet föreslås Film i Värmland. Andra föreslagna mottagare är Drömmarnas Hus i Malmö på området ungdomskultur, Baltic Art Center i Visby, samtida konst, Friluftsmuseet Jamli i Östersund, museiverksamhet och Eric Ericsson-kören inom området musik. Senare i höst kommer också ett förslag till mottagare av uppdraget inom barn- och ungdomsteater.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".