Det var rätt att ge byggnadslov i Fide

Det var rätt av byggnadsnämnden att ge ett positivt förhandsbesked till bygglov av fyra fritidshus i Fide. Länsstyrelsen avslår det överklagande som Fide samfällighetsförening har gjort.

Samfällighetsföreningen ansåg att man haft en överenskommelse med markägaren om att tomterna inte skulle bjudas ut till försäljning, utan bara vara till ägarens släktingar. Men nu såldes tomterna och markägaren sökte bygglov för ytterligare fyra tomter.

Länsstyrelsen tycker att överenskommelser inte är ett hinder för att söka bygglov och tror inte heller att den planerade bebyggelsen kommer att störa grannarna.

En annan fråga var också om Fide samfällighetsförening överklagat i tid eller inte och det ansåg länsstyrelsen att de hade gjort. Däremot tyckte inte länsstyrelsen att byggnadsnämnden behövde underrätta samfällighetsföreningen om sitt beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".