Enat Gotland bakom krav på färjor

– Det är högst angeläget att vi från Gotland sluter upp kring de krav vi ställer på den framtida Gotlandstrafiken, säger komunstyrelsens ordförande Eva Nypelius (c).

Gotland står alltså enat bakom kraven på färjetrafiken inför upphandlingen. Nu på måndag ska kommunen uppvakta infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) för att diskutera färjetrafiken.

Inför det mötet har alla partier, lantbrukare, fackförbund, företagare, idrottsrörelse, kyrka och länstyrelse återigen ställt sig bakom kravet att färjetrafiken ska vara minst lika bra som idag och att det är vägpris som ska gälla för biljetterna.

Vägpris ska inte bara gälla gotlänningar utan även turister och godstransporter. De kräver även trafik till två fastlands hamnar, restid på ungefär 3 timmar och så ska villkoren vara långsiktiga så att inte trafiken plötslig försämras eller priset höjs kraftigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".