Just nu

  • Innebandy: Endre IF-KAIS Mora IF 5-4. SLUT.

Tallink Silja vill sköta gotlandstrafiken

Rederiet Tallink Silja kommer att lägga bud på gotlandstrafiken. Det säger Keijo Mehtonen, verkställande direktör vid rederiets Helsingfors-kontor.

Han säger också att det är Tallink Silja som har begärt uppskov hos Rikstrafiken med en månad för att få mer tid att räkna på gotlandstrafiken.

Keijo Mehtonen säger att de undersöker, analyserar och räknar på gotlandtrafiken och att ledningen under veckan ska att ägna två dagar åt att fundera över gotlandstrafiken.

Mehtonen säger att Tallink Silja har framfört en önskan om att få lämna in anbudet en månad efter att den egentliga anbudstiden har gått ut. Den önskan har nu rikstrafiken uppfyllt och anbudtiden är förläng med en månad.

På frågan om Tallink Silja har rätt tonnage för gotlandstrafiken svarar Keijo Mehtonen att de nu bygger två nya färjor som är lämpliga för trafiken till och från Gotland. Nybyggena ska vara färdiga år 2007 och 2008. Tallink Silja har också andra fartyg som är lämpliga för gotlandstrafiken säger Keijho Mehtonen till Radio Gotland.

Reporter Tommy Lundberg
e-post: tommy.lundberg@sr.se