Vill ersätta arbetslivsinstitutet

Nu gör Gotlands kommun, länsstyrelsen och Högskolan en gemensam insats för att rädda kvar arbetstillfällen på Gotland, när arbetslivsinstitutet läggs ner.

Arbetslivsinstitutet öppnade ett kontor på Gotland förra året som kompensation för försvarsnedläggningen, men den nya regeringen vill lägga ner arbetslivsinstitutet från den 1 juli nästa år.

Högskolan på Gotland skriver nu till regeringen att de är beredda att åta sig ett uppdrag med motsvarande inriktning som arbetslivsinstitutet haft. Men för att det skall bli verklighet krävs mer pengar, cirka 15 miljoner kronor om året. Initiativet stöds också av kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius och landshövdingen Marianne Samuelsson.

Högsklolans rektor Leif Borgert anser i brevet att ”en förstärkning av Högskolans verksamhet med inriktning mot utveckling av arbetslivet i det nya EU och olika former av Östersjösamarbete stämmer väl överens med och kan förstärka den befintliga kompetensen inom det samhällsvetenskapliga området”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".