Klart vem som smyckar kongresshallen

Stockholmskonstnären Katarina Norling ska smycka den nya kongresshallen i Visby, har Statens Konstråd bestämt till sammans med Gotlands kommun.

Katarina Norlings ”Balladen om vaktchefen” valdes enhälligt av samrådsgruppen i en tävling med två förslag. Verket kommer att pryda entrén till Wisby strand både inne och ute.

”Balladen om vaktchefen handlar om ett möte men också om behovet av skydd. Verket kan fungera som en inspirationskälla och önskar att ha en beskyddande verkan på huset.”

Katarina Norling är född 1963 och utbildad på Kungliga Konsthögskolan 1986-91. Hon har bland annat ställt ut på Skulpturens Hus och Kulturhuset i Stockholm, men också i Rom och Berlin. Hennes ”Bobos hjärta” finns placerad vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp i Skåne. Nyligen har hon haft en separatutställning på Galleri Bel’Art i Stockholm och också givit ut konstboken ”Bobos hjärta”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".