Besked dröjer om jobb vid vägverket

Under hösten väcktes förhoppningar om att ett ja till fortsatta trängselskatter i Stockholm skulle kunna ge 25 nya tjänster till den gotländska fordonskundtjänsten. Men nu kan det kan dröja upp emot ett halvår innan det blir några besked om tjänsterna.

Under trängselskatteförsöket som avslutades i juli arbetade tio personer på Vägverket på Skarphäll i Visby med betalningsutredningar. Sex av dem jobbar kvar på kundtjänsten med de få ärenden som ännu inte är färdigutredda och andra uppgifter i väntan på besked om de ska få vara kvar och om det blir några nya tjänster till ön.

Men det är fler som gärna vill ha de här arbetstillfällena till sina orter. Liknande vägverkskontor som det i Visby finns också i Örebro, Arjeplog och Borlänge. Visby och Örebro verkar vara de hetaste kandidaterna till de nya tjänsterna, enligt Mats Kvarnberg som är chef för fordonskundtjänsten vid Vägverket på Gotland. Det har talats om att återinförandet av trängselskatter i Stockholm totalt skulle kunna skapa ett sjuttiotal arbetstillfällen, men hur många av dem som Gotland har chans att få vill han inte spekulera i.

Anna Jutehammar
Anna.Jutehammar@sr.se