Tre års fängelse för knivdåd

Tre års fängelse blev tingsrättens dom för den 30-årige man som i slutet av november knivskar två kvinnor i ryggen på Adelsgatan i Visby.

Men rättens ordförande ville döma till sju års fängelse för mordförsök.

Gotlands tingsrätt dömde idag en 30-årig man från mellersta Gotland till tre års fängelse för grov misshandel. Mannen stack två kvinnor i ryggen med en kniv på Adelsgatan i Visby i slutet av november. Mannen och offren kände inte varandra och hade inte haft någon kontakt före överfallen.

Tingsrätten anser att mannen hade möjlighet att skada kvinnorna värre än vad som nu skedde om han hade haft det uppsåtet, och dömer honom för grov misshandel.

Rättens ordförande var av en annan uppfattning och ville döma mannen till sju års fängelse för mordförsök. Ordföranden hävdar till exempel att mannen medvetet druckit sig kraftigt berusad, medvetet beväpnat sig, inte varit värre berusad än att han faktiskt kunnat genomföra attackerna och det endast var slumpen som gjorde att offren inte blev värre skadade.

30-åringen ska också betala drygt 100 000 kronor var i skadestånd till de två kvinnorna och sitta kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.