Stor brist på byggisolering

Det är stor brist på byggisolering. Nu riskerar många byggen att fördröjas när leveranstiderna för isoleringsmaterial drar ut på tiden. Leveranstiden för isolering är nu upp till omkring en månad.

De företag som tillverkar isoleringsmaterial har de senaste månaderna kvoterat beställningarna, så att byggföretagen bara får en del av den isolering de beställt. Sedan flera månader tillbaka är det också stopp i tillverkningen av vissa hårda isoleringsmaterial för att tillverkarna vill prioritera den mjuka isoleringen. Bygghandeln ser ingen omedelbar ljusning inär det gäller tillgången på isoleringmaterial utan tror att de långa leveranstiderna kommer att bestå ytterligare flera månader. Det här för också med sig att priserna på byggisolering höjs efter årsskiftet. Anledningen är förstås att det byggs väldigt mycket både i Europa och i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".