Hårdare kontroll av kåravgiften

Studentkåren vid Högskolan på Gotland kommer att få ökade möjligheter att kontrollera vilka som betalt den obligatoriska kåravgiften eller inte.

Studentkåren har nämligen fått tillgång till högskolans studentregister och det kan ge ytterligare intäkter på mellan 35 000 och 70 000 kronor.

Alla som studerar på universitet och högskolor är tvungna att vara med i en studentkår. Malin Ahlén, som är ordförande för studentkåren vid Högskolan på Gotland, tror att det här är ungefär 200 studenter varje termin som inte betalar kåravgiften, som på Gotland ligger på 300 kronor per termin (eller 175 kronor om man läser en kortare kurs).

När studentkåren gjort kontrollen ska de uppmana de studenter som inte betalar att göra det. Om de inte gör det då kommer studentkåren att vända sig till högskolan och be att personerna stängs av från sina studier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".