Trots allt hopp om ny lokal-tv

I ett skriftligt uttalande säger Kim Zetterberg, styrelseordförande för Gotlandskanalen, att efter att de igår onsdag fått ett negativt besked från den siste intressenten om att investera i eller överta Gotlandskanalen fanns inget annat val än konkurs. Men Gotland Interactive Park hoppas ändå på framtida lokal-tv.

Samtidigt som Kim Zetterberg tackar tittare och anställda beklagar han att det inte funnits något intresse från gotländska intressenter.

Tanken på en lokal tv-kanal uppstod från början inom den ideella föreningen Gotland Interactiv Park(GIP) som drivs av kommunen, högskolan och näringslivet. Verksamheten överläts till kommersiella bolaget Spider TV som bland annat fick hyra studioutrustningen som köpts med pengar från bland annat Nutek och EU.

Också Lars Samuelsson som är styrelseordförande i Gotland Interactive Park, GIP, beklagar att Gotlandskanalen inte lyckades överleva. Försöket med lokal-tv har visat att annonsmarknaden på Gotland inte räckt till, säger han, men han hoppas ändå att lokal-tv har en framtid på Gotland.

Henrik Wallenius
Henrik.Wallenius@sr.se