Kommunen köper pooler för pengarna

Gotlands kommun vill satsa en stor del av resten av de så kallade omställningspengarna, som kommunen fick i ersättning när P18 lades ner, på marknadsföring av Gotland utomlands. Men en del pengar ska också gå till simbassänger.

Åtta miljoner ska gå till att marknadsföra Gotland utomlands. Ytterligare fem miljoner kronor ska satsas på att öka tillgängligheten i Visby innerstad och fyra miljoner kronor för bryggor och utomhusbassänger.

När P18 lades ned beslutade regeringen att ge Gotland 50 miljoner kronor i utvecklingsmedel. Trettio miljoner kronor är redan förbrukade på baltic learning arena, barometer i småföretag, företagstrappan, Företagsutveckling, Gotlands filmfond,regionala partnerskapsfonden och Roma Kungsgård. Men om pengarna lett till nya jobb går inte att säga än, säger regionala utvecklingschefen Lena Thalin.

Tommy Lundberg
Tommy.Lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".