Klartecken för privata operationer

Nu blir det möjligt för privata läkare att hyra operationslokaler av kommunen. Det beslutade majoriteten av hälso- och sjukvårdsförvaltningen efter omröstning som slutade 11-2.

Den gamla majoriteten i hälso- och sjukvårdsnämnden sa tidigare nej till att hyra ut operationssalar till privata läkare, för operationer av patienter med privata sjukförsäkringar.

Men när den den nya majoriteten nu på nytt tog upp frågan, blev det ja till ett principbeslut om uthyrning. Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

Innan det blir en uthyrning ska förvaltningen ta fram en konsekvensbeskrivning och ärendet skall sedan till nämnden för beslut, enligt Åke Svensson som är andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. 

Socialdemokraterna är inte främmande för uthyrning av lokaler men konsekvenserna måste beskrivas, kommenterar  Åke Svensson.

Uthyrningen väntas dock inte ge någon större vinst för kommunen, men gör det möjligt för patienter att slippa resa till fastlandet för operationer, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Per-Olof Jacobsson (c).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista