Centerpartister efterlyser Maud Olofsson

Centerpartiets partiledare Maud Olofsson borde bli mer synlig som vice statsminister. Det tycker centerpartisterna på Gotland, som haft möte på Fårö under fredagen och lördagen.

Gotlandscentern har haft möte för tjugofem av partiets förtroendevalda. Mötet gästades också av nya partisekreteraren Anders Flanking, som pratade om centerpartiets ställning i regeringen.

Mötet sa att om Maud Olofsson syntes mer i sin roll som vice statsminister skulle inte moderaterna vara lika framträdande i regeringen som de hittills varit, säger Curt Broberg i gotlandscentern.

Centerpartiets mål på riksplanet de närmaste åren är att få tre mandat i Europaparlamentsvalet 2009, mot dagens enda, att vinna valet också 2010 och att då fördubbla väljarstödet (2006 fick partiet 7,88% i riksdagsvalet).

Gotlandscentern ville också föra några lokala frågor vidare med Anders Flanking till riksplanet att driva, som den planerade rysktyska gasledningen i Östersjön, skatteutjämningen och regionfrågan, men också att få vindkraftscentret till Gotland och då också satsa på att kunna leverera ström till fastlandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista