Oro för tandvården på norr

Vid kommunfullmäktiges möte på måndagen diskuterades folktandvården på norra Gotland. Orsaken var rykten om att mottagningen i Lärbro och Fårösund ska stängas.

– Under veckan som gått har jag blivit uppringd och fått besök av oroliga nordergutar, sa Hans-Erik ”Kea” Svensson (s) och krävde hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Per-Olof Jacobsson (c) på besked.

Och svaret var att det inte finns något beslut om att lägga ned, utan att så länge det finns tandläkare i Lärbro ska mottagningen drivas vidare. Just nu är mottagningen stängd på grund av vattenskador, men det är bara tillfälligt.

Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Per-Olof Jacobsson berättade att de inte beslutat om tandvården på norra Gotland, men att de ska ta upp frågan snart. Och då finns det flera olika alternativ.

Verksamheten från Lärbro kan flyttas till Slite eller till Fårösund, och om någon vill ta över mottagningen i Lärbro kan den drivas vidare i privat regi.

Enligt Hans-Erik ”Kea” Svensson (s) vill både de som bor på norra Gotland och personalen inom folktandvården fortsätta med mottagning i både Lärbro och Fårösund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista