Birgitta Caperius får Gulliverpriset

Den gotländska skolbibliotekarien Birgitta Caperius har belönats med ”Gulliverpriset 2007” - en utmärkelse hon får för sitt arbete på Skolbibliotekscentralen i Visby.

I motiveringen står bland annat:

”För att Birgitta Caperius tillsammans med andra gotländska eldsjälar ser till att barn på Gotland numera har tillgång till flest böcker per barn i hela landet, att föräldrar och morföräldrar lockas in i läsande och att lärare ständigt fortbildas.”

Gulliverpriset består av ett diplom och en penningsumma.

Gulliverpriset Instiftades 1969 av BUR, numera IBBY Sverige, och utdelas varje år till den som genom verksamhet av kritisk, teoretisk eller praktisk karaktär väsentligt bidragit till att öka förståelsen för barn- och ungdomsboken.

Pristagaren utses av Gulliverkommittén, som består av representanter för Svenska barnboksinstitutet, Svenska förläggareföreningen, Svenska bokhandlarföreningen, Svenska tecknare, Sveriges författarförbund, Sveriges Radio/Television/Utbildningsradion och IBBY Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista