Fortsatta protester mot nedläggning

På tisdagskvällen höll kommunen det första öppna mötet efter att barn- och utbildningsförvaltningen i förra veckan föreslog vilka skolor man vill satsa på och vilka man vill lägga ner.

Roma var platsen för det första av sex kommande möten där politiker och tjänstemän vill ha synpunkter inför beslutet som fattas den 18 april om att bland annat lägga ner upp emot 16 skolor.

Förslaget är att åtta skolor - de flesta på landsbygden - ska läggas ner 2008. Året därpå kan ytterligare åtta skolor försvinna och anledningen är den stora väntade elevminskningen på ön.

För Roma med omnejd kan det innebära att Roma kyrkskola och Vänge skola läggs ner 2009. Ett frågetecken finns också för högstadiets framtid i Roma. Hörsne skola kan försvinna redan 2008, och det fick skolchefen Peter Molin många frågor om igår från oroliga föräldrar.

Trots att beslutet om skolornas framtid ännu inte är fattat var det få av mötesdeltagarna som trodde att de kunde göra något för att påverka det.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista