Kulturupprop till stöd för BAC

Ett antal konsthallschefer och verksamma inom kulturinstitutioner uttrycker bestörtning och förvåning över att existensen för utställningsverksamheten på konstcentret Baltic Art Center - BAC - är hotad.

I ett brev till gotländska kommunalråden Eva Nypelius och Lena Celion och kulturnämndens ordförande Inger Harlevi, skriver de bland annat att det vore förödande att rasera verksamheten, samtidigt som kommunen vill satsa på kongresshall och kulturturism.

Gotland har stora möjligheter att fortsätta att utvecklas inom kultur- och konstområdet och det finns många som ser fram mot att BAC istället byggs ut med konstnärsateljéer som det utsprungligen var tänkt, skriver konsthallscheferna till kommunalråden på Gotland.

Brevet har undertecknats av bland andra Åsa Nacking chef för Lunds konsthall, Anders Kreuger lärare vid Konsthögskolan i Malmö, Elisabet Haglund museichef Skissernas museum och Barbro Stigsdotter Möller, tidigare rektor för Konstskolan på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista