Äldre får själva ordna seniorboende

Äldre som står i kö till seniorboenden uppmanas av politikern Gustaf Hoffstedt (m) att själva ta initiativ till att det byggs bostäder för dem.

Kommunen kommer inte att prioritera nya seniorbostäder, trots det ökande intresset för anpassade lägenheter. Det säger Gustaf Hoffstedt (m) som är ordförande i social- och omsorgsnämnden.

Han uppmanar istället äldre som står i kö att ta egna initiativ till att det ska byggas nya seniorboenden med egen insats - något som pensionärer i bland annat Slite och Burgsvik gjort.

Karin Stenberg, pensionär från Visby, är en av de 95 personer som idag köar för att få en seniorlägenhet på Åkermanska i Visby. Och hon räknar med att få vänta länge.

Intresset för de 300 seniorlägenheter som släpptes för snart ett år sen har blivit betydligt större än vad kommunen räknat med. Men kommunen prioriterar satsningen på särskilda boenden för människor som behöver mer stöd än vad de kan få i seniorlägenheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista