Planer på tio nya hus i Eksta

Nu ska de planerade nybyggena vid Djupvik ställas ut. Det är vid Bopparve i Eksta, strax nordost om Djupviks fiskeläge, som det finns planer på tio nya hus.

En tomtägare i Eksta vill att de hus som inte har havsutsikt borde få bli högre än 3,5 meter och byggas i två våningar, så att även de kan se havet. Men stadsarkitektkontoret anser att de riktlinjer som slagits fast i planprogrammet för Eksta-Fröjelkusten bör följas, tvåvåningshus strider mot målet om att nya hus ska vara små.

Det finns även ett förslag till nya riktlinjer för hela området kring Djupvik och Sandhamn i Eksta och Fröjel. Bland annat föreslås att inga hus får bli större än 200 kvadratmeter på de största tomterna och att ingen byggnad får vara större än 150 kvadratmeter. Och det får inte byggas hus för mer än ett hushåll.

Den som har synpunkter på planerna för Djupvik och Sandhamn måste lämna in dem skriftligen till stadsarkitektkontoret senast den 20 mars. Och den som inte yttrar sig nu, kan få svårt att överklaga senare beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista