Bud på Hejde skola

Hejde skola kan komma att säljas för 1,5 miljon kronor. Just nu har Gotlands kommun Hejde skola och hyreslägenheterna på Åvallevägen i Klintehamn ute till försäljning via mäklare.

I fredags fick fastighetsmäklaren ett bud på knappt 1,5 miljoner kronor för Hejde skola, och en annan tänkbar köpare som ville fundera på ett nytt bud under helgen har inte bjudit över. Kommunen begärde en knapp miljon kronor för skolan i Hejde och ska nu ta ställning till budet och köparen.

Tre köpare har varit intresserade av Hejde skola och två har bjudit över varandra i omgångar. För att köpet ska bli av måste kommunen godkänna köparen.

Eftersom kommunen inte tar ansvar för fel och brister i fastigheten ska köparen också få göra en grundlig besiktning för att kunna se om Hejde skola verkligen är värd 1 475 000 kronor som det sista budet blev.

När det gäller de 21 hyreslägenheterna på Åvallevägen i Klintehamn så har kommunen begärt 4,5 miljoner kronor. Där pågår budgivningen, och enligt mäklaren ligger buden strax under 5 miljoner.

Först gick budet på lägenheterna till det kommunala bostadsbolaget Gotlandshem, men de var inte intresserade eftersom de redan har många små lägenheter i Klintehamn. Tidigare har Gotlandshem bland annat köpt äldreboendet Åvallegården i Klintehamn.

Jonas Neuman
Jonas.Neuman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista