Gotländsk polis attackerad med kniv

En gotländsk polis attackerades med kniv utanför polishuset i Visby igår kväll. En misstänkt 45-årig gärningsman greps direkt och är nu anhållen misstänkt för mordförsök.
Mannen hade åkt taxi och stannat utanför polishuset. Där blev mannen och taxiföraren oense om betalningen och polismannen kom ut för att lösa situationen. När polismannen tog uppgifter från taxiföraren gjorde plötsligt, enligt polisen, mannen två knivhugg mot polismannen. Det ena av huggen träffade polismannen i ena överarmen, men utan att skada mer än kläderna, säger vakthavande befäl Bernt Broe till Radio Gotland. Ytterligare en polis kom ut ur polishuset och mannen, som var känd av polisen, kunde gripas direkt. Mannen är nu anhållen av åklagare misstänkt för försök till mord. Förhör med den misstänkta 45-åringen och de andra inblandade kommer att ske under fredagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".