Pontus ska driva Fårösunds Fästning

Stockholmskrögaren Pontus Frithiof ska genom Pontusgruppen sköta driften av hotell- och konferensanläggningen Fårösunds Fästning tillsammans med arrendatorn Björn Gustafsson.

Kocken Pontus Frithiof är 35 år och driver och har drivit flera krogar i Stockholm, alla krogarna med Pontus i namnet. Emil Persson, som varit platschef på restaurangen Pontus by the Sea, ska leda den grupp på åtta personer som ska sköta driften av Fårösunds Fästning.

- Att Pontusgruppen tar över driften kommer nog att betyda högre kvalitet på mat och service, tror Björn Gustafsson som säger att ambitionerna är att samarbetet ska fortsätta också i framtiden.

Under 2004 byggdes den gamla fästningen i Bunge om till en modern hotell- och konferensanläggning av Fårösunds Fästning AB.

Men verksamheten hann inte starta innan pengarna var slut och bolaget gick i konkurs.

Försvarets fastighetsverk slutförde bygget och arrenderade ut anläggningen 2005 och 2006 till Björn Gustafsson, som tidigare renoverat och utvecklat badpensionatet i Ljugarn. Björn Gustafsson fortsätter arrendera Fårösunds Fästning, men Pontusgruppen ska sköta driften helt och hållet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".