Moderaterna vill tillåta gårdsförsäljning

Moderaterna på Gotland vill att hela ön blir försöksområde för gårdsförsäljning av alkohol. Gotlandsmoderaterna anser att glesbygden därmed har möjligheter att utvecklas utan bidrag från EU eller staten.

I dag är det inte tillåtet med gårdsförsäljning av alkohol. På Gotland finns flera gårdsföretag som tillverkar både öl, vin och sprit. Något som kan bidra till att hålla ön levande och göra den mer intressant för besökare.

Gotlandsmoderaterna under varför bönder i Frankrike får sälja vin, men inte bönder på Gotland. Därför vill de att moderaterna på sin länsstämma antar förslaget och arbetar för ett mer rättvist system. Och där kunde Gotland först kunna utses till försöksområde.

Förslaget diskuteras när moderaterna på Gotland samlas till stämma i Västerhejde i helgen.

På stämman kommer också tre motioner att behandlas. De handlar om rättvisa fraktpriser på Gotlandsfärjorna, det ställs krav på att regerignen lever upp till vallöftena om sänkt bensinskatt.

Moderaterna på Gotland har under året minskat antalet medlemmar något och till ordförande för 2007 föreslås omval av Inger Harlevi. Stämman hålls på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista