Tävlar om havsnära bostäder

Kommunledningen vill fortsätta bostadsbyggandet vid Talludden i norra Visby. Det handlar närmast om området mellan Norra kyrkogården och havet. Kommunen vill nu utlysa en tävling för att se hur marken bäst kan användas.

Kommunen går också in med två miljoner kronor i ett Östersjö Forum i Vamlingbo prästgård. Det handlar om att bygga ett utvecklingscentrum med kunskapshall, utställningar och auditorium. Verksamheten ska drivas i en stiftelse och öppna om ett år, men redan till den här sommaren hoppas man kunna öppna en mindre utställning.

Kommunstyrelsens arbetsutskott var i dag positiv till byggandet av ett hotell mitt emot färjeterminalen. Det blir sex hotellbyggnader som placeras mellan träden i området mellan Ravinstigen och hamnområdet.

Positivt besked ges också till de nya köparna av Hejde skola. Här planeras för pensionat och vandrarhem.

Och i Burgsvik är kommunen beredd att sälja mark i hamnen till värdshuset Guldkaggen som vill utöka rörelsen med fritidshus.

Slutgiltigt beslut i frågorna tas av kommunstyrelsen nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista