Tänkt hotellbyggnad på Norderstrand, vy från Snäckgärdsvägen. Illustration: Arklab Stockholm

Nytt hotell i Visby kan stå klart 2008

Nu finns det ett planförslag på hur det nya hotellet och campingen på Norderstrand norr om Visby ska se ut.

Byggnadsnämnden har bestämt att ställa ut förslaget för visning och det är ett förslag som nämndens ordförande, centerpartisten Lars Thomsson, känner stor tillfredsställelse med.

I södra delen av Norderstrand blir det hotell som dels består av så kallade bungalows, lite flottare stugor där det ska finnas 60 rum och så ska det finnas en vanlig hotellbyggnad på några våningar med 40 rum. I norra delen ska det vara en fyrstjärnig camping.

Den som ska bygga hotellet och campingen på Norderstrand är Stig ”Pigge” Werkelin och hans bolag Stitch AB, ett område som kommunen häromåret efter stora diskussioner beslutade hyra ut med ett tomträttstavtal på 40 år.

Nu ska förslaget på hur området ska se ut ställas ut under fyra veckor i vår. Lars Thomsson hoppas att detaljplanen kan antas vid byggnadsnämndens möte i juni så att Stich kan börja bygga i augusti så att hotellet står klart nästa sommar 2008.

Ett viktigt skäl till att bygga hotellet är att det behövs fler hotellrum när nu kongresshallen Wisby Strand står färdig.

Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista