Nya miljömål antagna

Senast år 2008 ska det finnas en lista över djur- och växtarter på och omkring Gotland, som det finns ett särskilt ansvar att bevara och hur det ska göras. Det framgår av de nya gotländska miljömål som länsstyrelsen antagit.

Målet är att minst 90 procent av de här så kallade ansvarsarterna ska behålla eller öka sin utbredning fram till 2015 och ingen av arterna ska försvinna från Gotland.

Däremot ska det inte föras in några främmande arter som riskerar att sprida sig i naturliga miljöer på Gotland, enligt miljömålet.

Enligt miljömålet för frisk luft ska ”luften vara så ren att människors hälsa, samt djur, växter och kuturvärden inte skadas”.

Och ”miljön ska vara fri från ämnen och metaller som skapats i eller utvunnits av samhället och som kan hota människors hälsa eller den biologiska mångfalden” heter det i länsstyrelsens nya miljömål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista