De vill att Gothem skola läggs ner

Många har ju protesterat mot de väntade skolnedläggningarna som kommunen tar beslut om den 9 maj. Men inte alla. Det finns också barn, föräldrar och skolpersonal som är rätt nöjda med att deras skola läggs ner.

Diana Esklund är rektor på Gothem skola med 32 elever och där är de flesta överens om att skolan i dag är för liten.

Idag går 32 barn i Gothem skola. Enligt Diana Esklund vill alla som går i förskoleklass och upp till 6:an i stället gå i Fole skola och barnen som ska börja 6:an och 7:an vill gå på Lännaskolan i Slite.

På andra håll har föräldrar också börjat undersöka möjligheterna att flytta sina barn till större skolor - trots att beslutet om vilka skolor som ska läggas ner ännu inte är fattat.

Föräldrarna till fyra av de åtta sexåringar som till hösten erbjudits att börja i nedläggningshotade Rone skola, har till exempel tackat nej och vill hellre att deras barn ska gå i en större skola.

Enligt Torsten Flemming, rektor med ansvar för Solbergalinjen, har föräldrar till barn i Stenkyrka skola som kan komma att läggas ned 2009, börjat snegla på Väskinde skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista