ETAPP - en ny tidning på Gotland

En ny tidning nådde sina första läsare på Gotland på tisdagen. Tidningen heter ETAPP och ges ut av stadsarkitektkontoret som vill informera om vilka planer som finns för byggandet på ön.

Stadsarkitekten Carin Johanson skriver på ledarsidan i den nya tidningen att det väl ”aldrig varit så många som vill bygga på Gotland som just nu. Förra året fick stadsarkitektkontoret in 2 000 bygglovsärenden.”

Carin Johanson vill att FLER skall diskutera Gotlands utveckling och hon tror att den nya gratistidningen kan väcka intresse för byggandet på ön. Tidningen kommer inte att nå hushållen genom brevlådan - utan finns för avhämtning på öns bibliotek.

Första numret handlar bland annat om Norderbacka, det nya bostadsområdet i Norra Visby, om nya Visby havsbad, Kronhaga strand i Fårösund och om Ekstakusten, som i rubriken har växtvärk.

Tidningen ges ut i en upplaga på 10 000 exemplar och kommer med två nummer per år. Varje nummer kostar 50 000 kronor att producera, enligt Johanson som säger att det budgeterats med en sådan kostnad för information och marknadsföring.