30 av 40 får gå från varvet i Fårösund

Gotlands Varv i Fårösund har beslutat säga upp 30 av varvets 40 anställda. Personalen informerades i fredags och uppsägningarna väntas träda i kraft om fyra måndader när den sista båten lämnat varvet.
Uppsägningarna vid varvet kom inte som någon överraskning för de anställda, eftersom orderingången varit dålig det senaste året. Företaget har också varit generös med tjänstledigheter och några anställda har periodvis arbetat på andra varv inom koncernen Swede Ships. De cirka tio personer som får fortsätta vid varvet kommer huvudsakligen att arbeta med mindre reparationer. Gotlands Varv i Fårösund har den senaste tiden tillverkat små snabba stridbåtar för militären och den 12 februari ska den sista i raden av stritsbåt 90 lämna varvet i Fårösund. Sen finns ingen ny tillverkning. Bland de 30 som nu varslas om uppsägning finns svetsare, elektriker, mekaniker och förrådsmän. Enligt ägarna kommer varvet i Fårösund inte att läggas ner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".