Systerfartyget Gotlandia I. Foto: Eva Sjöstrand/ SR Gotland

Nya lillsnabben inställd på morgonen

Destination Gotland har problem med lilla snabbfärjan Gotlandia II. Turen 7.05 till Nynäshamn och 10.50 från Nynäshamn ställdes in. 14.40 beräknas färjan gå som vanligt från Visby.

Färjan ligger i hamn i Visby och har problem med kylsystemet till en av motorerna. Och eftersom det redan tidigare var fel på en annan motor kan och får färjan inte köra nu när bara två av fyra motorer fungerar.

Gotlandia II beräknas vara i trafik igen på lördagseftermiddagen så att turen från Visby till Nynäshamn 14.40 går som normalt.

De 150 passagerare från Gotland till fastlandet kunde lätt bokas om till en senare tur på morgonen. Däremot är turerna från Nynäshamn så fullbokade nu att det är svårt att få med de drygt 650 passagerare som skulle ha åkt 10.50 på lördagsförmiddagen. De sista passagerarna kanske inte kan lämna Nynäshamn förrän 23.30 på lördagskvällen.

Och enligt Per-Erling Evensen på Destination Gotland kan en del få åka via Oskarshamn istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".