Nej till två konstnärsskyltar

Konstnären Anders Palmer får bara sätta upp en skylt som visar vägen till hans ateljé i Norrlanda. Både Vägverket och länsstyrelsen säger nej till fler skyltar.

Anders Palmer ansökte om att får sätta upp en skylt vid huvudvägen, förutom den skylt han har vid sin nedfart. Men Vägverket sa nej - med motiveringen att det inte ska vara någon ”snitslad bana” fram till olika platser.

Anders Palmer har mellan 25 och 30 besökare i sin ateljé per dag, men han tror det kunde bli fler om de bara hittade fram. Dessutom har grannarna i Norrlanda blivit irriterade på alla som kommer in och frågar efter vägen till honom.

Anders Palmer överklagade till länsstyrelsen, men även de sa nej. Nu ska han gå vidare och överklaga det beslutet också.

Det överklagandet välkomnas av Morten Spencer som är jurist på länsstyrelsen. De sa nej för att för många skyltar kan störa bilförare i trafiken och påverka kulturmiljön. Enligt honom ska Vägverket och länsstyrelsen inte medverka i företagens marknadsföring genom skyltar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista