Backar inte om Björkhaga-försäljning

I ett svar till ”Företagarombudsmannen” försvarar regiondirektören Bo Dahllöf och kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius försäljningen av Björkhaga, som såldes för två miljoner, trots dess värdering till sex miljoner.

Stiftelsen Den nya välfärden och dess företagarombudsman ansåg i ett brev till kommunen att det var fel att sälja Björkhaga för två miljoner kronor, trots att den var värderad för sex miljoner.

Men i ett svar säger Nypelius och Dahllöf att kommunstyrelsens bedömning är att man efter rådande förutsättningar agerat på ett sätt som uppfyller lagstiftningens krav och inte varit snedvridande för konkurrensen. Istället tycker de att försäljningen hjälpt till att uppfylla givna mål som gäller utveckling av turismen. De anser också att en privatisering av kommunens campingar och en kvalitetshöjning av logimöjligheterna är prioriterade uppgifter för att utveckla upplevelseturismen.


 

Radio Gotlands rapportering
om kommunens försäljningar:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".