Miljoninvestering på Norderstrand

Det kommer att göras investeringar på Norderstrands camping, norr om Visby, för mellan 300 och 350 miljoner kronor. Det säger Jonas Törnell som är vd för bolaget Tottresort som köpt bolaget Stich AB av Pigge Werkelin.

På Norderstrands camping kommer Tottresort att hyra ut hundra bostadsrättslägenheter samt sälja sextio fristående bungalower. Lägenheterna kostar mellan  41 000 och 65 000 kronor per kvadratmeter. Bungalowerna kostar 2,5 - 3 miljoner kronor.

I en tidningsannons sägs att det är ett unikt hotellkoncept där bostadsrättstagarna kan utnyttja hotellets alla faciliteter som pool, gym, spa, hotellfrukost, städning samt två högklassiga restauranger.

Pigge Werkelin går in i Tootresort som minoritetsägare och det blir Pelle Lydmar, Martin Sundqvist. Peter Fors och Mikael Bile som blir huvudägare. Anläggningen beräknas vara klar till sommaren 2008.

Reporter Tommy.Lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".