Stor ökning för gotländskt blöjföretag

Det går bra för det gotländska företaget Imse Vimse, som satsat på export av ekologiska tygblöjor. I år finns deras produkter bland annat med i det paket som den finländska försäkringskassan delar ut till alla nyblivna föräldrar i Finland.

Visbyföretaget uppmärksammades i våras i en rapport från Svenskt Näringsliv om företag som verkar lokalt men säljer globalt. Imse Vimse köper bland annat in ekologisk bomull från Texas till tygblöjorna, som sys i Baltikum, packas i Visby och säljs sedan till bland annat Finland, Frankrike, Tjeckien och USA.

Totalt kommer Imse Vimse i år att öka sin omsättning från 7 till 12 miljoner kronor. Bara den finländska storordern är värd nästan 2 miljoner kronor. Fardhems fotbollstjejer tjänar också en slant på att en gång i veckan packa blöjor till föräldrapaketen.

Företagets vd Marie Walleberg tror att bland annat klimathotet bidragit till försäljningsökningen av de ekologiska tygblöjorna.

Sex personer arbetar idag på företaget, men de kommer troligen att anställa fler för att klar den ökade efterfrågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".