Mycket fylla i Visby i natt

Det har varit ännu en stökig natt i Visby i natt om än inte några grövre brott. Det har varit flera fall av misshandel och olaga hot med unga inblandade, och flera berusade har fått sova ruset av sig hos polisen.

Tjugo över sex på kvällen greps en tjugoårig man vid Kallbadhuset som hotade en vakt när han skulle bli avvisad. Tjugoåringen togs till polisen för tillnyktring och släpptes efter förhör.

Tjugo i ett på natten kastade en arg och full artonåring en glasflaska över entrén till en nattklubb efter att han hade fått lämna stället. Glassplitter regnade över folk som stod i kö och artonåringen misstänks för framkallande av fara för annan. På samma ställe blev en tjugoårig tjej slagen i ansiktet av en artonårig tjej strax innan stängningsdags fem i två. På S:t Hansgatan blev en tjugoårig man en timma senare slagen i ansiktet av en trettioårig man.

En artonårig man blev hotad till livet på Tofta camping och blev bestulen på sin mobiltelefon av fyra jämnåriga. En av dem kunde gripas av polis.

Vid tretiden på natten stoppades en 30-årig man på Norra Hansegatan i Visby med 0,26 promille alkohol i blodet.

Vid fyratiden på natten tankade två män bensin för 862 kronor och stack utan att betala. Men tjugo minuter senare kom männen av någon anledning tillbaka till macken och kunde gripas av polis som larmades dit. Männen släpptes efter förhör.

Enligt kriminalpolisen Fredrik Persson har det varit många anmälningar om just misshandel den här veckan. Bara under torsdagsdygnet fick polisen in ett dussintal anmälningar. Bland annat har det varit bråk mellan olika ungdomsgäng på campingarna på Norderstrand och Snäck. Enligt Persson har det också varit mycket alkohol inblandat i bråken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".